Unified Remote - smart telefon kao daljinski upravljač za PC

Želite da koristite svoj smart telefon kao daljinski upravljač za PC ali ne znate kako? Unified Remote je besplatna aplikacija koja će vam pomoći u rešavanju tog problema...

Unified Remote razvila su dva švedska studenta Philip Bergqvist i Jakob Berglund (radeći na projektu u svoje slobodno vreme), inače vlasnici kompanije Unified Intense AB. 

Unified Remote trenutno podržava sledeće platforme:
  • Server: Windows XP+
  • Aplikacija za trelefon: Android OS 1.5+, Windows Phone 7+

Šta je potrebno?

Za uspešnu realizaciju projekta korišćenja smart telefona kao daljinskog upravljača za PC potrebni su vam:
  • PC sa WindowsXP+ OS-om
  • Android smart telefon
  • Kućna Wi-Fi mreža

Aplikacija Unified Remote sastoji se iz dva dela:
  1. Unified Remote Server koji je potrebno instalirati na računar i koji od korisnika ne zahteva nikakva dodatna podešavanja
  2. Unified Remote App koju treba instalirati na smart telefon (ili tablet) što se izvodi automatski putem Google Play prodavnice. 
Nakon instalacije oba dela iz Unified Remote paketa, te pokretanja servera na PC-u i aplikacije na smart telefonu potrebno je da izaberete (vašu) Wi-Fi mrežu čime ste ceo postupak okončali. Telefon je povezan putem Wi-Fi-a sa vašim računarom.  Sada možete početi sa daljinskim upravljanjem računara...

Šta je testirano?

Budući da duže vreme koristim Unified Remote paket testirao sam ga i video da je kompatibilan sa sledećim playerima:
-WMP
-KMPlayer
-GOM player
-upravljanje YouTube playerom
(*pod testiranjem podrazumevam pokretanje video i audio zapisa, podešavanje opcija playera, podešavanja vezana za titlove, vremensko podešavanje titlova, audio podešavanja, rukovanje playlistom itd.)

Upravljanje internet prikazivačima:
-Chrome
-Firefox
(*ovde imate mogućnost simulacije miša, zatim korišćenje tastature za unos pojmova pretrage, prelistavanje internet stranica itd.)

Od ostalih mogućnosti tu su još kompletno upravljanje PC desktopom, upravljanje Windows Explorerom (file menadžerom) itd.



0 Comments »

Leave a comment






Mobile View
Template modified for blog modd4fun by modd4fun*
Powered by Blogger Skins
Theme: TheBuckmaker | Free Wordpress Templates